Proexoe

«A HOLISTIC APPROACH TO SAFETY»

Επισυνάπτουμε αυτά που η νομοθεσία περιγράφει ως οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες και την κλινική συμπτωματολογία του ιού καθώς επίσης και κάποιες προτάσεις, τις οποίες εφόσον εξετάσετε, μπορείτε να τις ακολουθήσετε ή να τις απορρίψετε με βάση την αξιολόγηση που θα κάνετε κατόπιν συνεννόησης με τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

  1.  Θεωρούμε χρήσιμο ως προς την πρόληψη των ευπαθών ομάδων να κάνουν χρήση υπολειπόμενων αδειών του 2019 ή και των τρεχόντων του 2020, εφόσον υπάρχουν, ώστε να μην έρχονται κατά την διάρκεια της έξαρσης στο χώρο εργασίας. Για τους ηλικιωμένους εργαζόμενους ισχύει ότι και στις ευπαθείς ομάδες δεδομένου ότι ο ιός βάση της στατιστικής είναι πιο επικίνδυνος για ηλικίες άνω των 60 ετών.
  2.  Οι εργαζόμενοι που εξυπηρετούν το κοινό και λαμβάνουν ή παραδίδουν έγγραφα ή μεταφέρουν αντικείμενα να χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσεως ή μάσκες κατά τις συναλλαγές.
  3.   Οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτό.
  4.  Όσον αφορά τους οδηγούς θα πρέπει να φορούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (φόρμα, παπούτσια, γάντια, μάσκα) και να έχουν στο αυτοκίνητο αντισηπτικό για απολύμανση χεριών.
  5.  Είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση για οποιαδήποτε πληροφορία, οι εργαζόμενοι  με τα πρώτα συμπτώματα, τα οποία αναλυτικά περιγράφονται στο έντυπο «Οδηγίες για τον κορωνοϊό» και το οποίο σας επισυνάπτω, να επικοινωνούν με το 4ψηφιο αριθμό 1135 και το τηλέφωνο του ΕΟΔΥ 2105212054.
  6.   Αναγκαία είναι η τοποθέτηση αντισηπτικών στις εισόδους και εξόδους της εταιρείας καθώς και η τοιχοκόλληση οδηγιών στους κοινόχρηστους αλλά και ατομικούς χώρους.
  7.   Σε περίπτωση ενιαίων χώρων εργασίας είναι απαραίτητο η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων να βρίσκεται στα 3 μέτρα.
  8.   Σε περίπτωση υπερπληθώρας εργαζομένων σε ενιαίο χώρο, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να χωριστούν σε βάρδιες.
  9.  Το πρόγραμμα καθαρισμού, απολύμανσης – αντισηψίας, αναλυόμενο κατά χώρο, κατά εξοπλισμό και κατά εφαρμογή, πρέπει να είναι στις πολιτικές της εταιρείας και να εφαρμοστεί.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αμείβονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κατά την απουσία τους από την εργασία, θα δοθούν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Εργασίας και το λογιστήριο είναι υπεύθυνο για να τις παρακολουθεί.
πατήστε εδώ για το έντυπο 1

πατήστε εδώ για το έντυπο 2