Proexoe

«ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Μόλις το 28% επιτρέπει στον εαυτό του μικρά διαλείμματα για ανανέωση μέσα στην ημέρα.

Το 64% των στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα δυσκολεύεται να εστιάσει απομονώνοντας τους «θορύβους» του εργασιακού περιβάλλοντος και να συγκεντρώσει την προσοχή του σε ένα πράγμα κάθε φορά, σύμφωνα με την έρευνα “Your Agile Brain Check Up” της SARGIA Partners. Παράλληλα, μόλις το 28% επιτρέπει στον εαυτό του μικρά διαλείμματα για ανανέωση μέσα στην ημέρα. Έτσι, η έλλειψη εστίασης και η εμμονή στο multitasking, σε συνδυασμό με την κούραση, στερεί από τα στελέχη την απαραίτητη ενέργεια την οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν συνειδητά σε περισσότερο δημιουργική και στρατηγική κατεύθυνση. Σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση και στη δημιουργικότητα παίζει επίσης και η φυσική κατάσταση, στην οποία τα στελέχη σκοράρουν αρκετά χαμηλά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 51% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ασκείται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 54% δίνει στον εαυτό του χρόνο για δημιουργική και στρατηγική σκέψη.

 Η έρευνα “Your Agile Brain Check Up” είχε στόχο να μετρήσει το επίπεδο εγρήγορσης και ευελιξίας του μυαλού, να υπολογίσει δηλαδή αυτό που ονομάζεται “Agile Brain” ή αλλιώς «ευέλικτος νους» σε όλες τις διαστάσεις του: παρακίνηση, συναισθήματα, ένστικτο, λογική, φυσική κατάσταση και δημιουργικότητα.
 Τα αποτελέσματα της έρευνας και τι σημαίνουν για το Agile Brain θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Leadership Seminar με τίτλο “Transform Leaders and Businesses to Build Intelligent Enterprises” που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στον Πολυχώρο Λώλου. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η διεθνούς φήμης coach και συγγραφέας Linda Rey, θα αναλύσει χρήσιμες πρακτικές και εργαλεία που μας προσφέρει η σύγχρονη νευροεπιστήμη και θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως:
∙      Πώς να παραμείνουμε ψύχραιμοι σε συνθήκες πίεσης;
∙      Πώς να διαχειριστούμε το μεγάλο όγκο πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά;
∙      Πώς να διαχειριστούμε τη συνεχή απόσπαση προσοχής στο εργασιακό περιβάλλον;
∙      Πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας εστιάζοντας σε συγκεκριμένους στόχους;
∙      Πώς να βελτιώσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για εμάς και τους συνεργάτες μας;
∙      Πώς να διευκολύνουμε την προσαρμογή στην αλλαγή;
Πηγή: www.tovima.gr